Torsdag 6/7 & Fredag 7/7

Vad händer i Malmö? Hur kan e-sport leda till att ungas engagemang ökar? Går spelutveckling och politik ihop? Träffa spelutvecklare, spelande politiker och företrädare för spelhobbyn under Almedalens sista dagar!

Torsdag 6/7

11:00-12:00
Är e-sport vägen att få unga engagerade i demokratin?
Arrangör: Sverok
Var: Tunnbindaregatan 3
Rasism och sexism är inget nytt fenomen, däremot med tillgång till nätet kan alla uttrycka sina åsikter. Det har aldrig varit så enkelt att kommentera en händelse i olika spel och flöden. Många utsätts för kränkningar online, unga är särskilt utsatta. Men hur arbetar vi för att förebygga näthat?
Med bland andra Alexander Hallberg på Sverok

15:15-15:45
E-sport, spelutveckling och politik – går det ihop?
Arrangör: Centerpartiet
Var: S:t Hansplan, Donnersgatan, H424
Vad betyder e-sporten för Sverige, hur kan vi säkra kompetensförsörjningen till spelutvecklarna och hur får vi fler spelutvecklare att växa fram?
Med Johanna Nylander från Dataspelsbranschen och Rickard Nordin, Riksdagsledamot för Centerpartiet.

20:00-23:00
Varför är Malmö världsbäst på dataspel just nu?
Arrangör: Malmö Stad
Var: Öresundshuset, Hästgatan 1
Världens mest sålda spel under 2016 skapades i Malmö. 200 miljoner människor spelar app-spel utvecklade i staden. Varför satsar branschen i Malmö? Vilka är utmaningarna?
Med bland andra Andreas Johnsson från Tarsier och Jenny Berg Nilson från Massive – a Ubisoft studio.

Fredag 7/7

15:00-15:45
Kreativiteten – den nya svenska basindustrin
Arrangör: Almedalen Weekend
Var: Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2
Svensk musik skördar sedan många år tillbaka stora framgångar internationellt, den svenska spelbranschen är en mångmiljardindustri och det svenska modeundret är ett välkänt fenomen. Vi har sett svenskar bli världskända inom tech, spel, mode, mat, musik och film. Detta bygger Sverige såväl ekonomiskt som varumärkesmässigt. Hur lyckades vi så bra och hur kan vi skapa förutsättningar för att framgångarna ska bli fler?

Läs hela programmet här.