Sverok och Dataspelsbranschen släpper spel ihop i Almedalen

Spelutvecklarspelet

Sverok – Spelhobbyförbundet och Dataspelsbranschen gör gemensam sak i Almedalen där de lanserar Spelutvecklarspelet för att ge en bild av spelindustrins utmaningar. Kompetensförsörjning, finansiering och en nationell strategi kring spel är några av de saker som spelet belyser.

Dataspelsbranschen och Sverok har sedan tidigare arbetat tillsammans, bland annat i Sveroks projekt Respect all, compete, som för en mer välkomnande e-sport, väljer nu att fördjupa samarbetet genom att tillsammans lansera Spelutvecklarspelet och spelalmedalen.se inför politikerveckan i Almedalen.

“- Vi vill visa hela kretsloppet i spelindustrin, där du kan gå från att vara en passionerad hobbyutövare till att bli en professionell spelutvecklare, vilka vägar som finns men framförallt vilka hinder som står i vägen. Det finns mycket politiken kan göra för att hjälpa det svenska datorspelsundret och det vill vi uppmärksamma” säger Alexander Hallberg, förbundsordförande i Sverok

“- Många föräldrar uttrycker oro över sina barns spelande, men det är passionerade spelare som kommer göra framtidens spelsuccéer, och det är en viktig hobby att värna om” säger Johanna Nylander, ansvarig för samhällsfrågor på Dataspelsbranschen. Hon fortsätter “med det här spelet hoppas vi att fler tar spelhobbyn och spelbranschen på allvar, och kanske upptäcker lite spelglädje på vägen”.

Spelet är uppbyggt som ett klassiskt soloäventyr där spelaren ställs inför val som leder från en passion till brädspel via föreningsengagemang, studier och ut i arbetslivet där framgångar och motgångar väntar.

Representanter från både Sverok och Dataspelsbranschen kommer att finnas tillgängliga i Almedalen för att sprida spelet, medverka i seminarier och prata om svensk dataspelsindustri.